Винарос прекъсна успешната си серия


Винарос прекъсна успешната си серия
Радостина Димитрова брани коша на Винарос
02-12-2007 09:34

Вианоети Винарос с отлично представящите се до този момент българки Радостина Димитрова и Мария Цанкова в състава не успя да продължи победната си серия във втората испанска дивизия LF 2. След 4 поредни победи Виаонети Винарос загуби драматично като гост на Виладекан Еструсал със 68-74.
 

Димитрова игра 25 минути след като започна като титуляр срещата. Тя отбеляза 14 точки, от които 3 тройки. Цанкова влезе като резерва и в този мач като изключение не успя да се разпише за 11 минути на терена.
 

Срещата премина през всякакви възможни обрати. Първо Винарос поведоха с 22-9 след първата десятка, но във втората зациклиха и успяха да отбележат едва 4 точки. Все пак имаха аванс от 26-19 на почивката. В третата част двата отбора се скъсаха да вкарват (27-24 за домакините) и преди началото на последните десет минути момичетата на треньора на Винарос Рей Сантана все още имаха преднина от 4 точки (50-46). Последва нова силна четвърт на Виладекан Еструсал, в която те не срещнаха съпротива в дефанзивен план, отбелязоха 28 точки и заслужиха победата със 74-68.
 

Въпреки загубата Виаонети Винарос се намира на четвърто място във временното класиране с актив от 5 победи и 3 загуби. Идната седмица обаче им гостува последният тим в класирането Експофинк Танит Ейвиса, които нямат записан успех до този момент и се очаква Димитрова и Цанкова да имат по-лека задача.
 

Отборът на друга българка, гарда Радмила Нешева в тази втора испанска „B” дивизия на Испания Биурарена играе у дома по-късно днес с Хувент Палма.
 

В другата втора испанска „А” дивизия пък друга бивша състезателка на ЦСКА Теодора Ангелова не взе участие при загубата на Гарбапром Бембибре като гост на Могуерза с 59-67. Те обаче продължават да са на трето място в класирането със само 2 загуби от 8 мача.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи