Победи за българките в Адриатика


Победи за българките в Адриатика
Евелина Гунева (Шибеник Джоли)
02-12-2007 10:52 | Любомир Нешев

Отборите с българки в съставите си Шибеник Джоли и Госпич спечелиха победи в поредния кръг от Адриатическата лига. Джоли надигра като гост Медвешчак с 92-58, а лидерът в класирането Госпич се справи у дома с Рагуза 74-54.

Евелина Гунева бе в стартовия състав на Шибеник и игра общо 18 минути в срещата. За това време тя успя да запише в актива си 11 точки и 3 борби. Най-резултатна за тима й пък бе Лука Иванкович, която завърши с 21 точки, а добави и 9 борби.
Хърватките водеха само с 5 точки на почивката между двете полувремена, но след силна трета част, в която увеличиха аванса си с 22 точки успяха да си извоюват победата. С най-много точки за домакините завърши Силвия Седа – 11.

Другата българка в лигата, Елена Йоловска, нямаше толкова дейно участие в победата на отбора си. Тя игра едва 5 минути, в които записа 2 точки и 2 борби. Най-много за Госпич отбеляза звездата на отбора Сандра Мандир – 20 точки.
Хърватките поведоха с 26-19 след първата част и запазиха тази точкова разлика след втората. В третата те натиснаха и увеличиха аванса си с още девет точки, за да си подсигурят победата. Марта Чакич бе най-резултатна за гостенките с 12 точки.
След шест изиграни мача Госпич е на първо място в класирането без загуба, докато Шибеник и на трето с пет победи и едно поражение.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи