Дунав пада без Филип Виденов


Дунав пада без Филип Виденов
Иван Тилев
02-12-2007 17:26

Дунав без Филип Виденов претърпя загуба със 71-85 от Спартак МВР в първенството на А-2. Старши треньорът на Дунав Петко Дечев сподели преди срещата пред BulgarianBasket.com, че ще изчака Виденов да реши дали да участва в срещата. Той е почувствал болки през последните дни в контузения си крак и е предпочел да не рискува. Най-добрият баскетболист на България участва в единствената победа на Дунав миналата седмица срещу Черноморец Бургас. Той ще се подготвя с Дунав до момента в който получи изгодно предложение от чужбина.

Мачът бе оспорван до средата на втората четвърт, след което гостите се откъснаха и спечелиха комфортно накрая.
 

Над всички бе Иван Тилев, който блесна с 36 отбелязани точки и 14 овладени борби. Той показа завиден процент на стрелба за 2 точки (15 от 23), а коефициентът му в мача от 35 е наистина впечатляващ. Добре му партнираха Ивайло Василев със 17 и Даниел Дончев с 13 точки.

За домакините Юри Казасов вкара 8 тройки и общо 34 точки, но те не стигнаха на Дунав за нещо повече от почетна загуба.
 

Тази победа е 6-та за Спартак МВР от началото на шампионата в А-2, което на практика означава, че те се класират за втората шестица на А-1. По наредба тя ще се образува от заелите след първата фаза на първенството най-добри 4 отбора от А-2 плюс последните 2 от А-1. С актив от 6 победи и само 1 загуба Спартак МВР си осигури участието в тази втора А-1. 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ – СПАРТАК МВР


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи