Бойко Младенов разтрогна с Аполон


Бойко Младенов разтрогна с Аполон
Бойко Младенов (вдясно) напуска Кипър
03-12-2007 09:30

Бойко Младенов няма да носи повече екипа на Аполон Никозия. Българинът, който до този момент се представяше отлично в шампионата на Кипър се завръща в родината си. В разговор по телефона специално за BulgarianBasket.com той не скри разочарованието си от решението на ръководството на кипърци.
 

„Играех много добре и съм страшно изненадан,” каза Младенов. „Вървяхме много добре и сме на едно от челните места в класирането. За съжаление паднахме в миналия кръг от АЕЛ, които са най-добрият отбор тук и веднага бяха докарани нови играчи.”
 

Информацията от Кипър обаче казва, че всъщност единия спонсор на отбора се е оттеглил и бюджета изведнъж драстично е съкратен. Всички чужденци в отбора ще бъдат сменени с нови, по евтини. Потърпевш в случая се оказва и Младенов, който въпреки много добрия си сезон за разлика от последните си години в Лукойл Академик, ще трябва да си стегне багажа. За добрата игра на Младенов в Кипър говори и факта, че той е на второ място в първенството по процент на стрелба за две точки (70.4 %) след изиграните 7 кръга до този момент. За проблемите на кипърския отбор става ясно, че и най-добрият им състезател, американският гард Кайл Майрик също си заминава.


Двете страни разтрогнаха по взаимно съгласие, но кипърци ще се издължат финансово на състезателя.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи