Славчева губи от бившия си отбор


Славчева губи от бившия си отбор
Гергана Славчева (comense.it)
03-12-2007 10:21

Гергана Славчева игра добре срещу бившия си отбор Кариспе Ла Специя, но въпреки това Пуул Коменсе загуби с 59-66 в осмият кръг от Lega Femminile, най-добрата италианска женска лига. Това бе шестата загуба на тима на Славчева при само два успеха до този момент.

Пуул Коменсе е третият отбор от Италия, в който играе Славчева. Освен в Ла Специя, 28 годишната българка е била част и от тима на Виченца.
 

Славчева престоя на терена 35 минути и завърши с 10 точки, 6 борби, 2 асистенции и 2 отнети топки. Тя бе точна и в двата си опита от далечно разстояние. Гостите водеха през цялото време на срещата, но разликата не бе голяма и домакините имаха шанса излязат победители. Двата тима влязоха в последната част при само 2 точки преднина за Ла Специя 50-52. Пуул Коменсе срещна трудности в атака и отбеляза едва 9 точки през тези последни 10 минути, което се оказа недостатъчно за крайния успех.
 

Следващата седмица Славчева с Пуул Коменсе гостуват на Лаведзини Парма, а срещата е изместена за понеделник, за да може да бъде излъчена по спортния канал RAI Sport Sat.
 

Сръбкинята с български паспорт Таня Чиров отбеляза 14 точки, но отборът й Италмока Поцуоли загуби като гост на Асер Приоло с 54-77.
Във втора италианска дивизия Катя Янчева вкара 6 точки и взе 7 борби, но Фотоаматоре Фиренце загуби от Пакело Сан Бонифачо с 50-56.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи