По Ортез закотвен на дъното във Франция


По Ортез закотвен на дъното във Франция
По Ортез
03-12-2007 11:38

Следващият съперник на Лукойл Академик в турнира за купата на УЛЕБ, френския По Ортез вече е на последното 16-то място във френското първенство. След като претърпяха загуба от Страсбург като гости със 76-90, те останаха в групата с други два отбора, които имат само 2 победи от 10 изиграни срещи. Кошовата им разлика обаче е най-лоша и по този начин Дижон и Клермон са преди тях.
 

След слаба първа четвърт По Ортез след която те губеха с 14 точки (13-27) последва добра втора, за да се стигне до минус 7 на полувремето (36-43). Всичко обаче се реши в третата част, в която домакините от Страсбург разнищиха гостите и отбелязоха цели 32 точки, а аванса им достигна 22 след 30 минути игра.
 

Фейн Шон вкара 14 точки, а Рупер Тиери добави 12 за По Ортез. Вати Людовик завърши с дабъл дабъл – 11 точки и 12 борби. Арън Петуей вкара най-много за домакините – 16 точки.
 

Отборът не играе добре и в турнира за купата на УЛЕБ след като има само една победа от 4 изиграни срещи до този момент. Въпреки смяната на треньора си, френския тим продължава да върви надолу. Лошата форма на По Ортез е идеална възможност за „студентите” да грабнат първа победа в турнира като гости и с това да увеличат значително шансовете си за преминаване на груповата фаза. Все пак подценяване не трябва да има, тъй като отборът е с големи баскетболни традиции и доскорошен редовен участник в Евролигата. Явно се намират в дълбока криза, която трябва да се използва максимално от Стойков и компания.
 

Лукойл Академик пътува за Франция утре, а мачът с французите е в сряда вечер. Срещата бе изместена от вторник за сряда поради Световно първенство за хандбал за жени.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи