Дарин Великов освободи Милош Живанович


Дарин Великов освободи Милош Живанович
Милош Живанович (spartak-basket.com)
03-12-2007 23:45 | в-к Посоки

От днес сръбския център на плевенския Спартак, Милош Живанович вече не е в отбора. Лично старши треньорът на плевенчани Дарин Великов е взел решението за отстраняването на 210-сантиметровия състезател. Причината за този краен ход на наставникът е ясна на всички - системно слаба игра на Живанович от началото на сезона.


"Няма да търпя нито един състезател, който с изявите си не отговаря на целите и класата на отбора," категоричен е Дарин Великов пред плевенското издание "Посоки"Статистиката показва, че показателите на състезателя в изиграните от него срещи са крайно незадоволителни - средно на мач по 4.77 точки, 3.85 борби, 0.62 асистенции, а коефициентът му е 4.85. За решението е уведомен и мениджърът на състезателят.  Не е ясно в кой отбор ще продължи кариерата си Живанович. Според думите на треньорът има вероятност и други баскетболисти да се разделят със Спартак ако представянето им не отговаря на изискванията. 
 

В Спартак Плевен вече търсят заместник на освободения.
“Ще се опитаме да привлечем нов състезател на същия пост без значение дали ще е българин или чужденец. Дори и да не успеем да вземем друг играч няма да съжалявам, че освободихме Живанович. По-добре да останат само тези, които ще играят отколкото да плащаме на такива, които не допринасят нищо за отбора, завърши Великов.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи