Лукойл Академик решава за броя на отборите във втората фаза на А-1


Лукойл Академик решава за броя на отборите във втората фаза на  А-1
(spartak-basket.com)
04-12-2007 20:38

Управителният съвет на БФБ остави Лукойл Академик да реши дали 8 или 10 отбора ще продължат във втората фаза на шампионата на А-1 при мъжете. 

По изискване на Устава на БФ Баскетбол промени в наредбата да се правят само при съгласие на всички клубове. Това отложи вземането на решение по искането на БК „Рилски спортист” след изиграване на мачовете в етап разменено гостуване, тимовете в А1 мъже да останат 10, а не 8 както е предвидено по Наредба. Осем от отборите в А-1 мъже се обявиха "за" предложението на самоковския клуб. 
 

БК „Левски” се обяви против, но при условие, че последният клуб – „Лукойл Академик” се съгласи с предложението на „Рилски Спортист” ще промени своето становище. Представител на „Лукойл Академик” не присъства на заседанието поради ангажименти на отбора с мачовете в турнира за купата на УЛЕБ и пътуването до Франция за срещата с „По Ортез”.


УС упълномощи председателя на БФ Баскетбол да проведе анкета по въпроса с представителя на „Лукойл Академик” до две седмици и ако отговорът на шампионите е положителен, група А-1 мъже след изиграването на етапа Разменено гостуване, ще остане с 10 отбора и ще бъде представена нова програма.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи