Бенетон се наложи над АСК Рига


Бенетон се наложи над АСК Рига
Лайънел Чалмърс
04-12-2007 23:30 | Александър Сотиров

Бенетон Тревизо записа втора победа в УЛЕБ Къп. Италианския гранд, който за първи сезон е във втория по сила европейски турнир след Евролигата надви като домакин в зала Палаверде шампиона на Латвия АСК Рига със 73-63.
 

Близо 3000 зрители в Тревизо станаха свидетели на интригуващ мач, с честа смяна на водачеството, но в крайна сметка домакините показаха по-силна воля и след силна последна четвърт, спечелена с 23:9 се поздравиха с крайния успех в срещата.

Звездната селекция на Бенетон показа, че под ръководството на новия си треньор бавно напипва правилния път.
 

Новопривлеченият американец – Рийс Гейнс бе най-резултатен за зелените със своите 16 точки. Друг янки в тима от Тревизо – Марио Остин, който е добре познат на българската публика от срещата на Лукойл Академик с Апоел Йерусалим остана с 12 точки и 8 овладени борби. Лайънел Чалмърс наниза 15, но при слаб процент на успеваемост, а най-полезен в срещата бе Анджело Джили. Италианецът реализира 12 точки, към които прибави 10 борби, 2 асистенции и 3 откраднати топки.
 

За гостите от Латвия Сандис Валтерс наниза 18 точки, а единствения друг състезател, минал границата от 10 точки бе Аерик Сандърс, който добави 15.
 

Следващата среща на латвийския шампион е гостуване в София на Лукойл Академик, като студентите ще търсят победата на всяка цена, след като загубиха като гости в Рига. Бенетон Тревизо пък гостува на БК Киев.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕНЕТОН - АСК РИГА


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи