Най-добрият играч на По Ортез пропуска мача с Лукойл Академик


Най-добрият играч на По Ортез пропуска мача с Лукойл Академик
Терънс Дайълс
05-12-2007 11:51

Най-добрият играч на По Ортез в турнира за купата на УЛЕБ, американецът Терънс Дайълс пропуска мача с Лукойл Академик довечера във Франция. До този момент от всичките четири изиграни мача той е с най-голям коефициент (11.8) плюс най-добър реализатор на отбора (14 точки средно на мач).
 

Дайълс напусна контузен по време на последната среща на отбора със Страсбург в събота. Първоначално контузията му не изглеждаше сериозна, но след направените снимки в понеделник се оказа, че той ще бъде аут за няколко седмици. Така французите значително отслабват в борбата под коша, където Людовик Вати остава единственото по-силно тяхно оръжие.

Дайълс, който игра за Орлеан миналия сезон, подписа договор и премина през лятото в състава на По Ортез. Миналият сезон 206 сантиметровото крило изигра 34 мача за Орлеан и вкара средно по 13.4 точки и овладя по 6.5 борби на мач.
 

След като претърпяха загуба от Страсбург като гости със 76-90, По Ортез е на последното 16-то място във френското първенство.
 

Мачът между Лукойл Академик и По Ортез е довечера от 21.30 българско време. Той бе изместен от вторник за сряда поради провеждащо се Световно първенство за хандбал за жени в зала Пале дьо Спорт в По.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи