За България - едно полувреме стига


За България - едно полувреме стига
Ристе Стефанов вкара 5 тройки
07-12-2007 20:14

Явно Лукойл Академик не е нужно да играят цели мачове в първенството на България. Едно полувреме им стига. За пореден път „студентите” изиграха без да полагат усилия през първото полувреме, а през второто набързо се справиха с опнента си, в случая Балкан Ботевград. На почивката губеха с 4, накрая биха с 21 за крайното 96-75 в тяхна полза.
 

Без контузените Дантей Смит и Ненад Чанак, старши треньорът на Лукойл Акадмеик Желко Лукаич даде шанс на Тенчо Банев и Чавдар Костов да попаднат в стартовата петица. 

Срещата започна нормално и още в петата минута шампионите имаха аванс от 11 точки (16-5). Разликата се запази до 2 минути и половина преди края на първата десятка (19-8), но оттам до края Балкан вкара следващите 12 точки и дори поведе с 19-20. В този период се отличи Атанас Радев с тройка, забивка и кош от игра като след 10 минути игра той имаше 10 точки в актива си.
 

Във втората четвърт мача вървеше кош за кош до мемнта в който братя Лилови вкараха по една тройка и изведоха гостите напред с 6 точки аванс (37-43). Перо Антич и Тодор Стойков намалиха на 2 точки преди Дуейн Мортън да оформи с първият си кош в мача резултата на полувремето – 4 точки преднина за гостите (41-45). Радев имаше 14 точки за гостите, а много добре се включи и Бобан Билбия със 7 точки, но той натрупа 4 лични нарушения през тези първи двадесет минути.

За Лукойл Академик Антич и Стойков бяха вкарали до почивката малко повече от половината точки за отбора си, съответно 11 и 10.
 

Както в доста от срещите си в шампионата на България, Лукойл Академик не оставиха шанс на съперника си през второто полувреме и набързо решиха победителя в мача. „Студентите” стартираха третата част със серия от 9-0 (50-47) и оттам нататаък контролираха изцяло мача. Те отбелязоха 31 срещу само 14 точки и закономерно след 30 минути резултата бе 72-59 в тяхна полза. В последната четвърт разликата мина границата от 20-те точки, а наясно с изхода от двубоя старши треньорът на гостите завъртя състава си и пусна в игра всичките си резерви.
 

Перо Антич бе на една овладяна топка и три асистенции от трипъл дабъл в мача. Той вкара 26 точки, хвана 9 борби и подаде 7 асистенции за 34 минути игра. Неговият сънародник Ристе Стефанов вкара 5 тройки за общо 19 точки, а бразилският център Мурило Да Роза отбеляза 15 точки като и двамата влязоха като резерви.

Радев изигра поредния си отличен мач за зелените от Балкан и завърши с общо 24 точки, а Иван Лилов добави 13 точки и 6 отскочили от таблото топки.
 

Победата е 12-та за Лукойл Академик, докато Балкан има 7 победи и 5 загуби.Следващата седмица ботевградчани гостуват в Сливен, а Лукойл Академик ще играе с Левски в столичната зала „Триадица”. Преди това обаче във вторник „студентите” ще имат поредно изпитание пред българска публика в турнира за купата на УЛЕБ, когато им гостува АСК Рига. 
 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - БАЛКАН


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи