Инициатива на УС на НСКБ за подпомагане на ДЮШ в България


Инициатива на УС на НСКБ за подпомагане на ДЮШ в България
08-12-2007 14:36

Управителният съвет на Националната съдийска колегия по баскетбол, съзнавайки важността на детско-юношеския баскетбол за развитието на баскетбола в България и виждайки проблемите, които стоят пред него и най-вече недостига или липсата на финансови средства, счита за необходимо да излезе с инициатива за подпомагане на клубовете, развиващи детско-юношески баскетбол.
    
За тази цел международните съдии и комисари, както и всички останали съдии и комисари, обслужващи първенствата на елитната ни мъжка група, могат да се включат в инициативата с даване доброволно на определен от самите тях брой безплатни наряди в междуобластните и зоналните турнири за подрастващи през настоящия сезон.
    
Участието на елитните ни съдии и комисари в първенствата за подрастващи, освен главната си цел да подпомогне клубовете, ще позволи също така и на младите съдии да ръководят срещи с елитните си колеги и по този начин да се докоснат до качество, към което и те самите се стремят. Също така те ще бъдат наблюдавани, съветвани и оценявани от най-опитните комисари, което неминуемо ще доведе и до тяхното израстване и развитие в кариерата им на съдии.
    
УС на НСКБ не се съмнява, че съдиите и комисарите от посочената група ще проявят своето съпричастие към развитието на баскетбола в България и ще се включат активно в тази инциатива.
 
Управителен съвет на Националната
Съдийска колегия по баскетбол


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи