Мисията за Дунав 2007 става невъзможна


Мисията за Дунав 2007 става невъзможна
Бранко Миркович
08-12-2007 19:33

След изключително важния двубой в Русе едно е сигурно - Рилски Спортист няма да се моли на никой за промяна на системата на първенството. Отборът от Самоков взе реванш и спечели много ценна победа над Дунав 2007 с 88-83 и ги мина в класирането. Програмата до края на тази първа фаза е много трудна за русенци и затова този мач бе от така наречените „мачове на истината” за тях. В оставащите 6 кръга трябва да стане чудо, за да успеят да влязат в осмицата. В Русе гостуват Лукойл Академик, Левски и ЦСКА, а пък от своя страна те ще излязат на Балкан, Спартак Плевен и Черно море Еврохолд
 

Рилски спортист има далеч по-лесна програма – приема Ямбол, Балкан и Черно море, а гостува на Лукойл Академик, Сливен и ЦСКА. При това при евентуално равенство между тези два отбора ще се гледат директните двубои, а Рилски спортист ще има преднина вследствие по-голямата победа в днешния двубой.
 

Мачът премина изцяло под диктовката на гостите, които в един момент в третата четвърт водеха със 68-44. Домакините, подкрепяни от своите верни фенове опитаха всичко, за да обърнат мача и малко не им достигна да го сторят. 30 секунди преди края аванса на гостите бе намален до само 2 точки (83-85), Саралийски вкара само един от двата наказателни удара и Дунав 2007 имаха шанс евентуално да докарат мача до продължение. Те не успяха и с нови два наказателни удара момчетата на Петко Делев само затвърдиха успеха си.
 

Силата на гостите бе, че заплахата идваше от доста играчи. Затова говори и разпределението на точките след края на двубоя. Националът Александър Груев вкара 16, Бранко Миркович добави 14, а Мико Голубович и Илко Нанев се отчетоха с по 13 точки. Много добре се включиха от скамейката Асен Саралийски и Мартин Маринов с по 12 точки, а последният отново показа точния си перник от зоната за три точки – 4 от 5-те му опита бяха успешни.
 

Бившият играч на Рилецо Иван Николов беше най-резултатен за Дунав 2007 със своите 21 точки, а Павел Нойков и Ивица Вукотич добавиха по 19 точки.

Все пак русенци ще се надяват да запазят мястото си в първата А-1 след като управителният съвет на БФБ отложи решението си за участие на всичките 10 отбора във втората фаза на този шампионат. 
 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ 2007 – РИЛСКИ СПОРТИСТ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи