Атланта Хоукс ще лекува Дантей Смит


Атланта Хоукс ще лекува Дантей Смит
Дантей Смит заминава за САЩ
09-12-2007 16:55

Атланта Хоукс поема лечението на крилото на Лукойл Академик Дантей Смит. С разрешение на ръководството на "студентите" американеца си заминава за САЩ и ще се лекува там. Той се е свързал с бившият си клуб от НБА и оттам са обявили, че ще направят всичко възможно той да се възстанови колкото се може по-скоро. Смит получи контузията по време на мача от пети кръг на Купа УЛЕБ срещу френския По-Ортез, игран в сряда. След прегледа в петък стана ясно, че американецът има разкъсване на латералния мускул на десния крак. Очакванията са Смит да бъде извън строя в следващите месец и половина.
 

Под въпрос за мача от УЛЕБ Къп идния вторник срещу АСК Рига е също така и Ненад Чанак. Добрите новини са, че капитанът на „студентите” Тодор Стойков е в добро състояние и дори игра в срещата с Балкан Ботевград в петък. В този мач за първи път от дълго време насам участие взе и младия плеймейкър Димитър Филипов.Той е напълно възстановен от травма в бедрото, получена при гостуването на Лукойл Академик  на АСК Рига на 5 ноември.
 

От Лукойл Академик обмислят вариант за евентуален заместник на Смит докато той се заъврне на терена през януари догодина.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи