Лошо поражение за Ангелов в Гърция


Лошо поражение за Ангелов в Гърция
Митко Ангелов
09-12-2007 21:13

Българският баскетболист Димитър Ангелов и неговият отбор Олимпия  Лариса претърпяха тежко поражение у дома от Арис (Солун) с 58:74. След като игра много добре в предишния кръг на гръцкото първенство, този път Ангелов нямаше много късмет. Той бе на паркета 15 минути и отбеляза три точки – един кош и един фаул. Ангелов не бе точен в двата си опита от тройката, но към актива си добави две асистенции, открадната топка и борба.
 

Лариса обаче бе твърде далеч от именития си опонент през целия двубой. Гостите от Солун показаха класата си още в първата четвърт, и с активна защита дръпнаха с 12 точки след десет минути. На почивката Лариса успя да намали пасива си на 10 точки, а след третата част – на девет. Но темпото, наложено от Арис, не позволи повече и в крайна сметка гостите си тръгнаха като победители.
 

Джеремая Масей бе най-резултатен в двубоя с 28 точки, а 22 добави Димитрий Тсаларидис за Арис. От съотборниците на Митко Ангелов Фанис Кубурас завърши с 14 точки.
 

След осмия кръг на гръцкото първенство Лариса е на девето място с 10 точки, докато Арис е пети с 13 точки.
В следващия кръг, на 15 декември, Лариса гостува на Колосос (Родос). Последният мач за 2007 година за Митко Ангелов е на 29 декември срещу Егалео.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи