Лукойл Нефтохимик прегази с 54 точки разлика Монтана 2003


Лукойл Нефтохимик прегази с 54 точки разлика Монтана 2003
Петко Маринов
09-12-2007 23:00

Тотален разгром с убийствена разлика записаха момичетата от баскетболния „ЛУКойл Нефтохимик” над безпомощния и скромен състав на „Монтана 2003”. Бургазлийки се наложиха с общ резултат 112:58 в двубой без никаква интрига и почти в тренировъчно темпо. В късния неделен следобед едва около стотина верни привърженици на баскетболната игра предпочетоха да се стоплят в спортна зала „Бойчо Брънзов” с продукцията ЛУКойл Нефтохимик – Монтана”, вместо да гледат по същото време футболната среща между ПСФК „Черноморец” и „Литекс”, играеща се на ст. „Лазур”.
 

Наставникът на „ЛУКойл Нефтохимик” Петко Маринов излезе със стандартна стартова петица, позната до болка на баскетболните специлисти, като в нея не фигурираха изненади. Още при предварителните прогнози се знаеше, че в мача участие няма да вземе контузената босненска националка Амра Мехмедич, затова и предсказанията на фенове и журналисти, че на нейно място ще се появи Камелия Михалкова се оправдаха. Освен нея с първия съдийски сигнал излязоха и Костова, Фабианова, Славова и Топалова. По-късно в игра влязоха още Макариева, Кордова, Илиева и Родионова.
 

Още от първите секудни пролича, че домакините няма да имат никакви проблеми с „Монтана”. Състезателките на „ЛУКойл Нефтохимик” бързо поведоха със солиден точков аванс, който на моменти изглеждаше доста страшен за гостенките.

Закономерно първата третина бе спечелена от бургазлийки с 30:14. В началото пролича, че явно дразнителят наистина не е особено голям за някои от момичетата на „ЛУКойл Нефтохимик” и така някои се раздадоха, но не така, както сме свикнали да ги наблюдаваме, други пък играха на висота.
 

Във втората част „ЛУКойл Нефтохимик” спечели с 32:10, като тук вече пролича продуктивността на словашката националка Барбора Фабианова, която бе и най-резултатна в срещата. Крилото успя да наниже 22 точки за общо 30 минути престой на игралното поле. След нея втори по резултатност се наредиха други две националки, но на нашата родина. Това са Зорница Костова и Наталия Топалова. Те се отчетоха с 21 точки.
 

На почивката резултатът бе 62:24. Общо 38-те точки разлика позволиха на баскетболистките от „ЛУКойл Нефтохимик” да поемат малко по-голяма глътка въздух на полувремето, но и да ги накарат да помислят над възможността да разгромят с по-голямо изражение своя опонент в предстоящите трета и четвърта част.

Да, ама не. Старшията на „Монтана” Славко Димитров насъска своите състезателки да дадат всичко от себе си, за да намалят преднината. Наставленията на бившия треньор на „ЛУКойл Нефтохимик” дадоха резултат и така домакините отстъпиха с драматичното 22:24 в третата част. После обаче дойдоха минутите на разгрома.
 

Петко Маринов пусна резервите, някои от които определено оправдаха доверието – типичен пример е Катя Кордова. Маргарита Илиева също подсказа с действията си, че представянето и ще бъде на ниво, но тя тъкмо се разигра и срещата свърши. Все пак няма как да не подминем, че тя влезе едва през последните десет минути на двубоя.

Точно тогава „ЛУКойл Нефтохимик” наказа „Монтана” с нова внушителна разлика – 28:10. Няма как да не подминем и огромните разлики в резултата, които са повече от впечатляващи. Крайното статукво е 112:58 или казано по друг начин, победа за „ЛУКойл Нефтохимик” с цели 54 точки разлика. Това цифрово съотношение бе изписано и още на няколко пъти на електронното табло, минути преди края на срещата. На няколко обаче преднината бивапе стопяване с по три-четири точки от състезателките на „Монтана”, после пък бургаските момичета успяваха да възстановят преднината си. Така за „ЛУКойл Нефтохимик” е на лице нова победа, макар и срещу непретенциозен състав. В момента двукратният шампион на България заема първа позиция във временното класиране, след като в изминалия девети кръг „Дунав Еконт” почиваше. Разликата между двата тима е една точка. Битката за титлата безспорно ще е ожесточена, след като „ЛУКойл Нефтохимик” вече загуби мача си в Русе, а ответният двубой с „Дунав Еконт” ще е в началото на следващата година в Бургас. Личи, че отборите на „Рилски спортист” и „Берое” също ще се борят за призовите места, но кой къде ще финишира е още твърде рано да се каже.
 

В следващия 10-и кръг „ЛУКойл Нефтохимик” гостува в Самоков на местния „Рилски спортист”. Двубоят е на 16 декември /неделя/ от 17 часа. 
 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК – МОНТАНА 2003


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи