Ценна победа за Видабаскет


Ценна победа за Видабаскет
Видабаскет с ценни две точки
09-12-2007 23:29 | viasport.bg

Мъжете на Видабаскет се наложиха над отбора на Алвина с 80-72 точки и добавиха ценни 2 т. в актива си, което запазва шансовете на клуба за класиране сред първите 4 отбора на А-2 група.
 

Срещата започна равностойно и така вървеше до края на първата част, която домакините спечелиха с една точка – 23:22. Втората част гостите поеха инициативата в свой ръце и с успешна стрелба на Друмев и Пчеларов от зоната за 3-те точки натрупаха аванс от 10 точки. Илиев от Видабаскет на няколко пъти показа прецизна стрелба и намали разликата, като полувремето завърши при 33:38 за Алвина
 

Третата част бе най-силна за момчетата на Милко Златанов, които не само изравниха играта, но и поведоха в резултата. Отново Ивайло Илиев се оказа най-силното оръжие на видинчани в нападение. Той реализира 14 точки /2 тройки/ само през третата част, която домакините спечелиха с 34 на 20 при резултат 67:58.


В четвъртата част не се стигна до изненада, като домакините почти през цялото време поддържаха разликата на 8-10 точки в тяхна полза. В последните 3 минути от срещата гостите стопиха аванса до 5 точки и имаха шанс за нещо повече, но няколко поредни грешки от тяхна страна впоследствие отново възстанови разликата. Срещата завърши със заслужена победа за Видабаскет при краен резултат 80:72. 

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ВИДАБАСКЕТ – АЛВИНА


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи