Този Пини е абсолютно луд


Този Пини е абсолютно луд
Пини Гершон (снимка: gong.bg)
10-12-2007 18:06

Най-често изричаната реплика в последните седмици и крайно точна след вчерашните изяви на новия национален селекционер на България по баскетбол – Пини Гершон. „Понякога трябва да си малко луд, за да започнеш работа като тази”, изрече израелецът при парафирането на договора му с родната федерация и със замах сложи подписа си под контракт, който може да се превърне в доста по-голямо предизвикателство, отколкото самият той очаква.
„Не вярвам в късмета, а в собствените си възможности”, отсече 56-годишният Гершон, като обяснение на мотивите си да заложи името си за една кауза, която мнозина смятат за повече от сложна.
„Малко треньори биха се захванали с това, но аз обичам предизвикателствата и искам да успея с България”, добави колоритният наставник, който има три европейски титли с Макаби Тел Авив и признанието на цяла Европа за качествата си.
Ако има нещо сигурно след представянето на Пини Гершон като старши треньор на мъжкия ни тим по баскетбол в Атина, то определено не е, че България ще играе на следващото първенство на Стария континент.
Сигурно е, че новият ни селекционер идеално се вписва в собствената ни представа за родните характерни особености… като лудостта например.
Очевидно българското в него проговаря…
„Гершон няма да работи за пари?! Този трябва да е абсолютно луд!”, 100% са си казали мнозина от феновете у нас, като коментар на думите на израелеца, че най-голямата награда за него ще е да върне страната ни, където й е мястото. И няма да са далеч от истината.
Всъщност колко е луд Пини Гершон май ще осъзнаем в пълна степен, когато започне работа с баскетболистите от националния ни тим.
Засега остава просто облекчението, че наистина е такъв…поне колкото нас!
Дали е достатъчно - ще разберем догодина на следващите евроквалификации.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи