Тити Папазов: Гершон е един от тримата най-големи


Тити Папазов: Гершон е един от тримата най-големи
Тити Папазов и Пини Гершон
11-12-2007 00:46 | gong.bg

„Пини Гершон е едно от големите имена в нашия спорт и да каже добри думи за някого е голяма чест, това няма как да не ме радва”, каза Тити Папазов пред Гонг. „Той е един много добър специалист, което е най-важното. Другото е, че той е много емоционален човек и това ще създаде добра атмосфера, която да помогне за реализирането на идеите му. Трябва да бъдем реалисти и да признаем, че неговото привличане не значи сигурно класиране. Жребият е много важен, можем да се паднем една група със Сърбия, Италия и Босна или с Франция, Турция и Македония, което ще направи ситуацията много трудна. При добър жребии имаме шансове още в началото. Ако играем на допълнителни квалификации, мисля, че тогава неговият авторитет ще помогне. Не трябва да градим пясъчни кули и да не мислим, че вече сме се класирали.”

„Не влагам лични пристрастия, но след Желко Обрадович, Пини Гершон и Еторе Месина, той е един от тримата най-големи. Той получи от мен дисковете с мачовете на националите. В момента той е концентриран изключително много върху работата си в Олимпиакос и в никакъв случай не бива да му се сърдим за това.”


Запитан дали би станал асистент на новия селекционер на националния отбор Тити заяви, че би приел с удоволствие.
„Смятам, че всички в екипа на Пини Гершон ще бъдат българи. Там трябва да бъде Тони Дечев, който е единственият българин, който се специализира със скаутинг. Не трябва да внасяме кадри от чужбина, след като имаме прекрасни специалисти. В никакъв случай не смятам, че да бъдеш помощник треньор и ако Гершон прояви интерес към мен и ме покани, на драго сърце ще се съглася. Едва ли някой би отказал на Пини”, каза Константин Папазов.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи