Маями пречупи Финикс след три години


Маями пречупи Финикс след три години
Дуейн Уейд (Getty Images)
11-12-2007 08:18

Дуейн Уейд успя да разочарова Финикс, при това пред очите на феновете на Слънцата. Уейд реализира 31 точки, десет от който в края на срещата, която завърши с успех за Маями със 117:113. Това бе и последният мач от дългата серия от шест гостувания на Горещите, но и първа победа срещу Финикс от три години насам.  
Непосилната задача да опази Уейд се падна на Раджа Бел, който сам разкритикува играта си след последния съдийски сигнал. „Опитах се да го спра при пробивите и да не му давам да стреля много фаулове, но предполагам, че му дадох твърде много пространство и стрелбата му вървеше,” каза Бел.   
Маями имаше тотално превъзходство, като водеше с 10 и повече точки във всяка една от четирите части. „Това очевидно ще е най-добрата ни победа този сезон,” заяви наставникът на тима Пат Райли. „Нуждаем се от такива победи.”  
За Горещите Юдонис Хаслем завършис 21 точки, Шакийл О`Нийл добави 18, а Дорел Райт – 16.  
„Трябва да играем по-добре в защита, когато срещу нас има силни отбори, или просто ще бъдем прегазени,” отбеляза още Раджа Бел. За малко повече от минута в края на мача Финикс реализира пет тройки – три от Грант Хил и две от Стив Неш, но успя да се добере само до 108:111. Хил, Бел, Шон Мериън и Амари Студемайър реализираха по 19 точки за домакините. Поражението обаче ще алармира наставника Майк Д`Антъни, тъй като е второ поред, след загубата от Минесота в събота.  

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи