АСК Рига без Сандис Валтерс


АСК Рига без Сандис Валтерс
Сандис Валтерс аут срещу Лукойл Академик
11-12-2007 10:20

Най-добрият стрелец на АСК Рига пропуска мача срещу Лукойл Академик по-късно днес в зала „Универсиада”. Сандис Валтерс започна всичките 5 срещи на тима си в турнира за купата на УЛЕБ и вкарва най-много досега средно на мач – 12.8 точки за 26.4 минути игра. Същият вкара най-много в последната среща на отбора в Тревизо преди седмица - 18 точки. 29-годишният гард е син на бишата легенда на СССР Валдис Валтерс. Той е получил контузия на последната среща от първенството на Латвия срещу Лиепая в петък вечер и пропуска мачът довечера.
 

Освен него в срещата участие няма да вземе и словенеца Марко Антониевич, който бе в отбора на AСК Рига до момента в който основният гард Къртис Милидж се възстанови от контузия. По всяка вероятност Антониевич ще играе вече за Азовмаш Мариуопол.
 

Лукойл Академик от своя страна също имат проблеми с контузени играчи. Дантей Смит и Ненад Чанак пропускат срещата със сигурност, докато Перо Антич също има малко проблеми, но не толкова големи за да го спрат от игра довечера.
 

Латвииците пристигнаха снощи и проведоха тренировка в зала „Универсиада”. Друг техен състезател Ейрик Сандърс пък не тренира със собствения си екип, тъй като багажа му остана някъде по трасето Рига-Прага-София.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи