Лукойл Академик търси днес двоен реванш


Лукойл Академик търси днес двоен реванш
Лукойл Академик срещу АСК Рига тази вечер
11-12-2007 11:03

Лукойл Академик излиза днес от 18.00 часа срещу АСК Рига в мач от шестия кръг на група Н на тазгодишното издание на купа УЛЕБ. Преди месец „студентите” откриха турнира със загуба в Рига и сега ще гонят реванш от дебютанта в купа УЛЕБ. Освен за поражението в Латвия преди месец, Академик ще иска да се реваншира и за загубените два финала преди точно 50 години. Тогава Рига побеждава Академик на два пъти и става шампион на Европа. По случая преди мача ще бъдат наградени някои известни баскетболисти на българския отбор от онова време. За съжаление обаче шефът на централата на УЛЕБ Джорди Бертомеу предпочете Каунас тази седмица като поредна спирка по честването на 50-годишнината на европейският клубен баскетбол.
 

Мачът е от така наречените ключови мачове въпреки, че всички срещи от този турнир могат да се охарактеризират като такива. Победа за играчите на Желко Лукаич ще им даде сериозни шансове за класиране за следващата фаза – 1/16 финалите. Само да припомним, че се класират първите три отбора от 9-те групи плюс 5-те най-добри от заелите четвърти места. Един евентуален успех днес ще направи Лукойл Академик сериозен кандидат за попадане между тези състави.
 

Лукойл Академик ще трябва да победи днес без един от основните си играчи – Дантей Смит. Той получи контузията по време на предишния мач срещу френския По-Ортез и се очаква да бъде извън строя в следващите месец и половина. Контузен е и сърбина Ненад Чанак. Латвииците също имат своите проблеми с контузени състезатели. Техният топ реализатор Сандис Валтерс пристигна в София, но по последна информация няма да вземе участие. Резервният плеймейкър Марко Антониевич пък заминава за Украйна след като американеца Къртис Милидж се възстанови и по всяка вероятност започва мача. Той се завърна след дълго отсъствие при победата на АСК Рига над Лиепая с 96-72 от шампионата на Латвия миналия петък.  
 

В същата група днес БК Киев посреща Бенетон Тревизо, а Артланд Драгонс гостува на По-Ортез във Франция. 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК  
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА АСК РИГА 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В УЛЕБ
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В УЛЕБ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА УЛЕБ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи