Лукойл Академик взе реванш срещу АСК Рига


Лукойл Академик взе реванш срещу АСК Рига
Перо Антич (снимка: sport1.bg)
11-12-2007 20:13 | Александър Сотиров

Лукойл Академик спечели четвърта победа в група Н на турнира за купата на УЛЕБ след 93-77 срещу АСК Рига. След отлична игра в нападение „студентите” се реваншираха за загубата си преди месец в Латвия и вече са много близо до класиране в по-нататъшната фаза на турнира.
  

Отборът на Лукойл Академик изигра отличен мач като отбор и дори в отсъствието на Дантей Смит и Ненад Чанак не срещна особена съпротива от съперника си. Това, че двамата не бяха в състава дори не се усети поради силната игра на всички баскетболисти, влезнали в игра.
 

Една асистенция не стигна на Перо Антич да направи трипъл дабъл. Той завърши с 22 точки, 14 борби и 9 асистенции като постигна коефициент от 37. Отлично се включи и плеймейкърът на тима Уили Дийн, завършил с 21 точки и дал начален стимул на съотборниците си с много силна първа четвърт. Той добави 5 борби и 5 асистенции в актива си. Капитанът Тодор Стойков изигра най-силният си мач от тазгодишната кампания в турнира. Той не само отбеляза 14 точки, но и игра както само той може в решителните моменти от срещата. От скамейката пък Мурило Да Роза вкара 11 от 12 наказателни удара за общо 17 точки, въпреки натрупаните лични нарушения в последната част.
 

За гостите добре игра Ейрик Сандърс, вкарал най-много 22 точки, а завърналия се след контузия Къртис Милидж добави 14. Определено за тях много липсваше най-добрият им стрелец Сандис Валтерс, който пропусна мача вследствие контузия.
 

Следващата седмица Лукойл Академик гостуват в Германия на Артланд Драгонс, отбор който те победиха с лекота у дома с цели 44 точки разлика. Една победа в Квакенбрюк почти ще гарантира участието на Лукойл Академик в следващата фаза на турнира.  
 

"Студентите" за пореден път не срещнаха съпротива от страна на съперника си в зала Универсиада. Те играха много добре в нападение и успяха да отбележат цели 50 точки на познатият със своята добра защита отбор на АСК Рига. Преднината на момчетата на Желко Лукаич бе намалена на само 5 точки в началото на третата четвърт, но това бе всичко, което гостите строиха в тази среща. Разликата дори мина и границата от 20-те точки и може би беше хубаво Лукойл Академик да победят с повече, отколкото паднаха в Рига. Ако се случи двата отбора да имат еднакъв актив в края АСК Рига ще има предимство вследствие по-голямата си победа (19 точки) в Латвия. Все пак не бива да сме максималисти и да се надяваме, че Лукойл Академик ще си оплетат кошницата и няма да разчитат на други отбори за евентуално класиране напред. А те засега се справят отлично с тази своя цел.
 
Следете останалите мачове от групата на Лукойл Академик ДИРЕКТНО
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК – АСК РИГА 
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА УЛЕБ КЪП


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи