Желко Лукаич: Победи отборът, победи Лукойл Академик


Желко Лукаич: Победи отборът, победи Лукойл Академик
Желко Лукаич
11-12-2007 20:56 | Александър Сотиров

Старши треньорът на Лукойл Академик Желко Лукаич:

„Победи отборът, победи Лукойл Академик. Поздравявам всички за начина по който играхме. Представихме се храбро в нападение и много добре в защита. Честитя на всички, върнахме си за загубата от Рига в първия мач.

Отсъстваха Смит и Чанак, но всички останали се включиха много добре и ги заместиха. Но отдавам заслуженото на всички баскетболисти до последния. Те влагат старание в тренировките, които са много важни.

Не мисля за крайното класиране, сега мисля за Левски, после за мача с Артланд. Опитвам се това да го предам и на моите играчи, те да мислят по същия начин. Но преди мачовете имам и друга задача, да мисля как ще възстановя играчите си след този мач. Много от тях играха доста минути в него и трябва да се върнат, независимо от ударите, които получават.

Отобрът на АСК Рига ни беше най-неудобният от всички. Играят много труден за нас баскетбол. Но ние ги надиграхме, вкарахме им 50 точки през първото полувреме. Нито един отбор не е вкарвал толкова на латвииците за едно полувреме. Освен това ги надскочихме. Лошото е, че все още ни липсва концентрация. Повеждаме, после ни намаляват и пак повеждаме с разлика.
С Чанак не исках да рискувам, но вероятността той да играе в Германия е голяма. Смит е аут за месец и половина, тук спор няма.

Но искам да поздравя отборът на Рига за добрия баскетбол днес. За да има добър мач са нужни два добри отбора, а те без съмнение са такъв.

И накрая да благодаря на феновете за подкрепата през целия мач.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи