Любомир Минчев: Моето желание е да се представим добре


Любомир Минчев: Моето желание е да се представим добре
Любомир Минчев
13-12-2007 20:16 | gong.bg

Дербито между първия и втория в класирането в мъжкия баскетболен шампионат – Лукойл Академик и Левски е утре, в зала „Триадица” от 18 часа. „Сините” отстъпиха в първата среща преди два месеца, но сега имат шанс да вземат реванш преди края на годината. Ето какво сподели старши треньорът на Левски Любомир Минчев пред Гонг:

"Всички очакват, че Лукойл ще победи, и ако това стане, ще е закономерно. Ние се готвим нормално, като за всеки един мач. Моето желание е да се представим добре, ако можем да ги бием – идеално. Аз съм реалист, въпреки всичко, ще гоним мача до последно."
 

Гледахте мача на Лукойл от турнира за Купа УЛЕБ, какви изводи си направихте?

"Това не е единственият мач на Лукойл, който съм гледал, изрязал съм моменти от много техни мачове. Изводът, който си направихме е, че са на много високо ниво, в сравнение с останалите отбори в България."
 

Какъв е начинът Лукойл да бъде спрян, тази година ще успее ли някой да ги победи?

"Всеки един отбор си има своите върхове и спадове през годината. Аз не си спомням първенство без отбор да е загубил дадена среща. Никога нищо не се знае."


Смятате ли, че този отбор на Лукойл Академик е един от най-силните, които са правили?

"Не искам да правя сравнения. Мен ми допада техния стил, да играят бързо."
 

Как ще спрете основното оръжие на Лукойл Академик – Перо Антич?

"Ще го завържем в съблекалнята…"
 

Имате ли здравословни проблеми в отбора?

"Роб Престън пропусна първите два дни от седмицата, вчера тренира, но си личеше, че е отпаднал. Още един от младите, Александър Гогов е с контузия и няма да го има около месец."
 

Какво е състоянието на Христо Захариев, кога ще е готов за игра?

"Доколкото знам, след Нова година ще започне да тренира с нас."
 

Казахте, че подкрепяте идеята първенството да остане с 10 отбора. Защо?

"Единствената причина е, че колкото отбора започнат първенството, толкова трябва да го завършат. Трябва да се разширяваме, а не да се стесняваме, защото така ще станем като жените."
 

Баскетболистите на Левски днес си направиха и снимка за календара на отбора за 2008 година, а лично благодетелят на клуба Данаил Петров надъха момчетата преди сблъсъка с шампионите.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи