Славия без загуба при девойките в регион „Витоша”


Славия без загуба при девойките в регион „Витоша”
Тонка Тенчева с 41 точки
13-12-2007 22:34

Отборът на Славия завърши на върха при девойките в зона "Витоша" след края на есенния полусезон. В дербито от последния кръг днес, състезателките на Борислава Мандур надиграха връстничките си от НСА със 78-71

Срещата започна равностойно, но в самия край на първата част, Славия успя да се откъсне и да поведе с 10 точки (25-15).  Домакините от НСА се върнаха в мача и така след още 10 минути игра, на почивката преднината на Славия бе стопена само на 2 точки (36-38).

През третия период, Славия отново взеха нещата в свои ръце и след три поредни тройки в последните секунди, се оттеглиха за дву-минутна почивка с аванс от 6 точки.
Последва една много интересна последна четвъртина, в която водачеството се смени многократно. В крайна сметка обаче, опитът си каза думата и „белите” заслужено спечелиха тази среща.

В основата на успеха за Славия бе Тонка Тенчева, която завърши с феноменалните 41 точки, от които 6 тройки. Емилия Янчева добави 14, а Стефка Николова – 12.
За НСА, Радина Бачева и Михаела Дилова бяха най-резултатни с по 20 точки всяка. Анна Стойкова и Мария Рангелова добавиха по 14.

Така, тимът на Славия ще зимува навърха във временното класиране без загубен мач, докато НСА остават на трета позиция с 2 загуби.
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В РЕГИОН ВИТОША ЗА ДЕВОЙКИ (18)
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи