Голдън Стейт обърна ЛА Лейкърс


Голдън Стейт обърна ЛА Лейкърс
Голдън Стейт се радваха накрая (Getty Images)
15-12-2007 12:00

Барън Дейвис вкара 8 от 22-те си точки в последните 3 минути и донесе първият успех ан Голдън Стейт над ЛА Лейкърс със 108-106. Пред повече от 20000 зрители Уориърс биха Лейкърс едва за втори път от последните 16 срещи между двата тима.
 
Коби Брайънт вкара 21 точки преди да се контузи 2 минути и половина преди края, които изгледа от резервната скамейка. В този момент шоуто на вечерта остана за Дейвис, който наказа отбора от родния си град. Това се случи въпреки, че той направи петото си лично нарушение (от 6 възможни в НБА) 6 минути преди края на третата част и прекара цели 9 минути на скамейката преди да се завърне и изведе своите до победата.
Лейкърс водеха с 8 точки три минути и половина преди края. Но два успешни наказателни удара, тройка и асистенция към Стефън Джаксън изравни резултата малко под 2 минути преди края. Дерик Фишър отбеляза наказателен с който изведе „езерняците” с точка напред преди латвиеца Андрис Биедринш добави топката след пропуск на елис за 105-104 в полза на „воините”. След пропуск на Ламар Одъм, Дейвис вкара тройка 17 секунди преди края и раздаде целувки на полудялата публика в Оракъл Арена в Калифорния.
 
Това бе 13 победа от последните 17 мача за Голдън Стейт (13-10), което ги нарежда на трето място в тяхната дивизия след Лейкърс (13-9). Води Финикс със 17 победи и само 6 загуби.
 
Двамата треньори Фил Джаксън и Дон Нелсън бяха с микрофони, за да могат телевзионните зрители да слушат техните напътсвия и коментари по време на мача. Това е една практика, която американците все повече налагат, за да доближат феновете по близо до това, което се случва на терена. Нелсън, който е известен със своето чувство за хумор и на който за първи път му се случва да бъде с микрофон по време на мач, коментира шеговито ситуацията преди началото на мача:
„Ще ми бъде много трудно. Ще направя всичко възможно да се представя добре. Но като се има предвид, че четирибуквените думи са почти всичко, което аз знам, това намалява значително моят речник.” На всеки му става ясно кои четирибуквени английски думи най-често използва треньора-легенда.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи