Петко Делев: Най-после добър домакински мач


Петко Делев: Най-после добър домакински мач
Петко Делев
15-12-2007 22:24

Старши треньорът на Рилски спортист Петко Делев бе особено щастлив след разгромната победа над Черно море с 22 точки разлика.

„Когадо паднахме с 2 точки във Варна обещах, че ще ги бием с минимум 3 точки в Самоков. Изпълних обещанието си. Радостен съм, че най-после изиграхме истински домакински мач и зарадвахме публиката тук в града. Досега все се представяхме по-добре като гости, а като домакини все не успявахме. Днес играхме много добре, с правилни решения и отличен процент на стрелба от близко и далечно разстояние. Доволен съм също, че и в друг елемент ги надиграхме, а именно в борбата под коша. Освен това се радвам, че имах възможност да пусна всички юноши в игра.

Сега вече мисля, че ще сме по-спокойни за осмицата и няма да се притесняваме от решението на Лукойл Академик и федерацията по баскетбол.

Специално искам да отлича играта на двамата ни гардове Бранко Миркович и Александър Груев. Единият вкара доста точки, но пък другия подаваше, отне доста топки и се представи много добре. Доволен съм, че отборно играхме доста добре и надиграхме съперника.”

Относно последният мач за годината на Рилски спортист с ЦСКА следващата събота Делев каза:
„И двата отбора са в подем. Те са много добър тим. Надявам се изиграем добър мач и зарадваме публиката в залата.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи