Росен Барчовски: Все още не сме изиграли най-добрият си мач


Росен Барчовски: Все още не сме изиграли най-добрият си мач
Росен Барчовски
15-12-2007 23:51

ЦСКА успя да измъкне ценна победа като гост на Ямбол с която взе реванш за загубата си в София от същия съперник. Старши треньорът на „червените” Росен Барчовски се радва на победата, извоювана като гост и заяви, че все още никой няма да мисли за празниците. На ЦСКА им предстои труден двубой с Рилски спортист следващата събота. Ето какво каза Барчовски за BulgarianBasket след успеха в Ямбол:

„Победата е ценна не само за класирането, но и за самочувствието на отбора. Хубавото е, че вече печелим четвърти мач навън, което означава, че играем добре и като гост. Още повече последната победа идва в Ямбол, където по традиция винаги се играе много трудно. Досега през последните години винаги сме срещали трудности в този град и рядко сме си тръгвали като победители.

Трябваше да преустроим много от нашата игра, тъй като в последния момент разбрах, че Людмил Хаджисотиров няма да играе. Той има едно разтежение, което го мъчи и буквално преди срещата решихме да не се рискува. Но за сметка на това много добре го заместиха Живко Стоянов, както и получилия шанс Ивайло Константинов.

Много силен мач на Жоро Давидов. Истински капитан, изигра мача блестящо. В защита се справи с двамата украинци, а в нападение вкара 21 точки и то повечето под коша през тях. Добре му партнираха двамата американци Хендерсън и Пейн.

Мачът започнахме добре, но още в 5-тата минута Христо Николов натрупа 3 фаула. След това във втората част допуснахме много технически брак и добре, че се оттеглихме на почивката само с 8 точки пасив. Веднага след това те повдоха дори с 12, но заиграхме зонова защита, която много ги затрудни. Те не можаха добре да се ориентират и след добра защита успяхме да направим доста контраатаки и отбележим лесни кошове.

Все още не сме изиграли най-добрия си мач. Имаме още потенциал и можем да играем и по-добре от това.
Следващата седмица ни предстои много труден двубой с Рилски спортист. Те набраха самочувствие, имат двама сърби, които вече се обиграха с останалите в отбора. Ще бъдем много мотивирани, няма да ни е никак леко. Все още не мислим за празниците, чака ни много сериозен противник.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи