Черно море 2 спечели дербито на втория ешелон


Черно море 2 спечели дербито на втория ешелон
Николай Колев
16-12-2007 23:03

Вторият отбор на Черно море Еврохолд остана едноличен лидер в първенството на втория ешелон. Това стана след като по-рано днес те победиха със 101-93 гостите си от Спартак МВР. „Полицаите” съответно паднаха на трето място във временното класиране с равен брой точки с Алвина, но с по-лоша голова разлика.
 

Двата отбора заложиха на резултатната и бърза игра и задоволиха с изявите си публиката в зала „Христо Борисов” в морската столица. Гостите бяха дошли само със 7 състезатели, а един от тях въобще не влезе в игра. Въпреки това те бяха достоен съперник и показаха добра игра в нападение. Иван Тилев отбеляза 26 точки и добави 15 овладени топки. Гардът Михаил Капитанов пък се отчете с 19 точки и 11 асистенции. Този сезон той е лидер в категорията на подавачите със средно по 8.6 на мач.
 

Над всички в срещата бе крилото на домакините Николай Колев, завършил с 31 точки и 17 борби. Той пропусна само 3 опита за 2 точки (10/13) и веднъж от наказателната линия (11/12). Колев води в класацията за MVP във втората А-2 с уникален коефициент от 31.0 средно на мач. Отлично се включиха и други две надежди на варненския баскетбол – Александър Янев с 18 точки и Тихомир Желев с 13 точки и 10 асистенции.
 

Този отбор на Черно море, изграден от юноши и кадети на клуба се представя далеч по-сполучливо от своите батковци в А-1. До този момент те имат една загуба, допусната от съгражданите им от Алвина Варна. Те са сигурни участници във втората фаза на шампионата, въпреки, че все още не се знае системата по-нанатък. В края на другата седмица управителният съвет на БФБ трябва да вземе решение колко отбора ще продължат в първата А-1, осем или десет. Вариантите са да останат 10 или пък да бъдат както са по наредба 8.    
 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ 2 – СПАРТАК МВР 
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-2 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНО МОРЕ 2 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСИКА НА СПАРТАК МВР


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи