Видабаскет стана отбор на годината във Видин


Видабаскет стана отбор на годината във Видин
17-12-2007 00:43 | viasport.bg

Мъжкият отбор на Видабаскет бе определен за отбор на 2007 г. на гр. Видин на традиционния „Бал на спортиста 2007”, организиран от Сдружение за екология, спорт и туризъм. Церемонията по награждаването се проведе в ресторант „Бонония” гр.Видин на 15.12.2007 г.
 

Видабаскет получава приза за 3-та поредна година. През спортно- състезателната 2006/2007 г. мъжкият отбор на е първенец в Държавния шампионат на страната по баскетбол в национална А2 западна група, допускайки само една загуба. За втора поредна година достига до участие в бараж за влизане в елитната А1 група на страната /втора шестица/. Отстъпва минимално в баражите на БК”Алвина”-Варна, отбор, който миналата неделя БК”Видабаскет”  успя за пръв път да победи в зала „Фестивална”. Отборът бе единственият, който през изминалата спортно-състезателна година участваше в държавния шампионат на страната на свободни начала, без възнаграждения за заплати и премии, окомплектован само от състезатели на видинската баскетболна школа. Безспорен успех е, че Видин успява повече от 40 години да поддържа и то без прекъсване мъжки отбор, което говори за традициите на този спорт в гр. Видин. 
 

В класацията за детско-юношески спорт награди получиха и състезателите на Видабаскет, които се върнаха с медали от финалите на Държавния шампионат на страната по стрийтбол.
 

Амар Тахирович, Даян Николов и Алекс Симеонов станаха сребърни медалисти при момчетата. Стефан Богомилов, Теодор Киров и Теодор Илиев спечелиха бронзовите медали при кадетите.  
 

Капитанът на Видабаскет Даниел Кирилов, който е и президент на клуба, получи специална награда за спортно дълголетие.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи