Три въпросителни до края на първата фаза на мъжката А-1


Три въпросителни до края на първата фаза на мъжката А-1
Балкан с много добри шаносве за четворката
17-12-2007 10:34

Три въпросителни в първенството на мъжката А-1 все още нямат отговор. Кои отбори ще завършат сред първите четири, кои ще останат на последните две места и какво ще бъде решението на БФБ за следващия етап на първенството при мъжете?
 Пет тима се борят за намиране на място сред първите 4 в класирането след първата фаза на шампионата. Залога е голям по простата причина тези отбори ще бъдат поставени в жребия за турнира на купата на страната. Тези отбори няма да играят в първия кръг на този турнир и избягват възможността да се срещнат помежду си до етап полуфинали. Те ще имат домакинско предимство в срещите от четвъртфиналите, които се играят до 2 победи от 3 срещи. С други думи шансовете да попаднеш във финалната четворка на турнира за купата на България са много по-големи, ако си измежду първите 4 в класирането след първата фаза. Затова ни предстоят 5 много интересни кръга до края на този етап и освен Лукойл Академик, който е недостижим начело в класирането следващите 5 отбора играят за 3 места. Ето временното класиране с програмата за всеки отбор у дома и навън. 
 

Мъже А-1 
 

1. Лукойл Академик (13-0)
 

--------------------------------------------------------------------
 

2. Левски  (9-4)

дома (Черно море, Балкан)

навън (Дунав 2007, ЦСКА, Сливен) 
 

3. Балкан (8-5)

дома (Ямбол, Спартак Плевен, Дунав 2007)

навън (Рилски спортист, Левски) 
 

4. ЦСКА Интерлоджик (8-5)

дома (Рилски спортист, Левски, Черно море)

навън (Спартак Плевен, Дунав) 
 

--------------------------------------------------------------------


5. Спартак Плевен (8-5)

дома (ЦСКА, Сливен)

навън (Черно море, Балкан, Ямбол) 
 

6. Черно море Еврохолд (7-6)

дома (Спартак Плевен, Дунав 2007, Лукойл Академик)

навън (Левски, ЦСКА)  
 

Отборът на Левски е в най-изгодна позиция имайки предвид факта, че имат повече спечелени точки до този момент и сравнително малко по-лека програма до края. Гостуванията на Сливен и Дунав 2007 не са от най-трудните, а това на ЦСКА е само условно. У дома посрещат два директни съперника, Черно море и Балкан и евентуални победи над тях ще им гарантират почти сигурно второто място.
 

Балкан е другия тим в малко по-изгодна ситуация. Като се има предвид силният фактор домакинство в Ботевград е трудно да си представим, че те няма да попаднат между четирите най-добри.
 

ЦСКА и Спартак Плевен по всяка вероятност ще решат кой ще завърши по-напред в директния сблъсък помежду си веднага след Нова година. „Червените” биха Спартак с 15 точки у дома и плевенчани ще търсят реванш пред собствена публика. Но всички останали мачове за тези два отбора ще имат значение за класирането. Спартак има три изключително трудни гостувания във Варна, Ботевград и Ямбол, от които трябва да вземе минимум едно, за да разчита да попадне сред четирите.

ЦСКА набира скорост с всеки изминал мач, но едно отпускане около празниците би им изиграло лоша шега.
 

В най-трудна ситуация от тези тимове, които се борят за влизане в четворката е Черно море. Те загубиха доста важни срещи у дома срещу директни съперници и сега ще трябва да гонят „дивото”. Шансове има, но те стават все по-малки с всеки изминат кръг. Едва ли евентуалното включване на новите американци ще промени драстично нещата. Загуба у дома срещу Спартак Плевен в събота окончателно ще ги изхвърли от борбата за четворката. 
 

Интересна е също битката за влизане в осмицата. Сливен може само да се надява само ан решението на БФБ за запазване на броя на отборите, участници в следващия етап от А-1.

Дунав 2007 има само теоретични шансове за спасение, тъй като има доста трудна програма и е загубил директните мачове с Ямбол и Рилски спортист с по-голяма точкова разлика. За да бъде пред тях, русенци трябва да имат и победа повече, което е много трудно осъществимо. Освен, че трябва да разчитат на спънки от страна на другите два опонента е нужно да сътворят чудеса в предстоящите кръгове. 
 

7. Ямбол (4-9)

дома (Сливен, Спартак Плевен)

навън (Балкан, Лукойл Академик, Рилски спортист) 
 

8. Рилски спортист (4-9)

дома (Балкан, Ямбол)

навън (Лукойл Академик, Сливен, ЦСКА) 
 

-------------------------------------------------------------------
 

9. Дунав (3-10)

дома (Левски, Лукойл Академик, ЦСКА)

навън (Черно море, Балкан) 
 

10. Сливен (1-12)

дома (Рилски спортист, Левски)

навън (Ямбол, Спартак Плевен, Лукойл Академик) 
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ НА МЪЖКАТА А-1


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи