Тони 7 завърши с победа първата фаза


Тони 7 завърши с победа първата фаза
Мария Радойчева
17-12-2007 12:14

В последния мач от първата фаза на А2 (жени) сливенският Тони 7 се наложи убедително като гост над отбора на Раковски с 63-86. След края на този първи етап младият отбор от Сливен е на второ място от трите отбора в А2, само заради по-лошия си актив от преките двубои с водача Черно море Одесос. Във вторият етап след Нова Година към трите тима ще се присъедини и последният от А1 (почти сигурно НСА Делта) и четирите ще играят за две места в плейофите.
 
След едно кошмарно пътуване до Севлиево в снежната виелица по българските пътища, тимът на Ивайло Христов все пак започна мача много по-добре от домакините. Особено силно играеха под коша вездесъщата в този мач Мария Радойчева и 14 годишния талант Деница Минчева, играеща едва втория си мач в стартова петица при жените. На двете се опита да окаже съпротива в трапеца само Мария Байчева, но нейните усилия не бяха достатъчни и след първата четвърт Тони 7 водеше вече с 9 т. разлика - 14-23.
 
През втората обаче отбора домакин се посъвзе и успя да стопи част от пасива си. След като центърът Денислава Йорданова бе извадена от игра (напълно обезличена от 12 години по-младата Минчева) на ниския пост за Раковски заигра доста по-подвижната Александра Петрова, която създаде проблеми на Неделина Тенева - другият млад център на Тони 7, влязла временно на мястото на натрупалата фаулове Минчева. С добрите си излизания по периметъра Петрова дори отбеляза 2 тройки. Въпреки всичко, до края на полувемето гостуващият отбор си върна контрола върху мача и дори натрупа още по-голяма преднина от 13 точки на почивката - 31-44.
 
В началото на третата четвърт пък момичетата на Ивайло Христов-Жиро се хвърлиха на тотален щурм и окончателно сломиха съпротивата на съперничките си. Тук се отличиха гардовете Пламена Дойнова и Весела Тихина, които нанизаха няколко поредни тройки след заучени комбинации. Бързите контраатаки на сливналийки също вървяха и до края на третата четвърт те вече водеха с 30 точки - 41-71.
 
В последната част сливенският треньор отново даде шанс за изява на по-младите в лицето на Виктория Стойчева и Станислава Стойчева, което пък даде възможност на тима на Павел Калчев да се поокопити и да направи загубата си по-достойна. С добра игра на влезлите като резерви Гергана Стоянова и капитанката Зорница Балканска, Раковски успя да намали изоставането си до малко по-почетните 23 т. в края.
 
Играчът на мача Мария Радойчева завърши с уникалния актив от 37 точки, 12 борби, 3 асистенции и 3 отнети топки. Пламена Дойнова и Весела Тихина добавиха по 15 точки за победителките. За Раковски Александра Петрова записа 22 точки, 14 борби и 4 отнети топки, а преотстъпената от Дунав Еконт Мария Байчева - 19 точки, 9 борби и 4 асистенции.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РАКОВСКИ - ТОНИ 7

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи