Лари О’Банън ще носи номер 22, официално играч на Лукойл Академик


Лари О’Банън ще носи номер 22, официално играч на Лукойл Академик
Лари О’Банън
17-12-2007 17:14

Американецът Лари О’Банън, който тренираше с отбора на Лукойл Академик през последните дни, подписа днес официално договор с клуба за срок от 1 месец. О'Банън е роден на 15.08.1983 в Луивил, щата Кентъки и играе на поста атакуващ гард и крило. Високият 193 см американец е братовчед на Дантей Смит и ще се опита да помогне на „студентите” именно в отсъствието на контузения Смит. 
 

О’Банън ще играе с номер 22 в оставащите четири мача от редовния сезон на турнира за Купата на УЛЕБ (със същия номер миналия сезон бе представен Дантей Смит при първата му поява в Лукойл Академик). Американецът няма право да участва във вътрешното първенство, тъй като отборът има вече регистрирани трима играчи с националност извън Европа, а именно – Уили Дийн, Дантей Смит и бразилецът Мурило Да Роза.
 

Лари О’Банън е водещ реализатор през последната му година в колежа в Луивил, където играе три години рамо до рамо с българина Симеон Найденов и познатия Карлос Хърт, който носеше екипа на студентите за кратко преди 2 години. През 2005 г. подписва с гранда Цървена звезда, където записва 12,2 точки, 2,5 борби и 0,9 асистенции средно на мач в 13 срещи от турнира за Купата на УЛЕБ. През същия сезон именно Цървена звезда елиминира отбора на „студентите” на осминафиналите на УЛЕБ, като О’Банън вкарва 18 точки в двете срещи (10 + 8).
 

Вторият си сезон в Европа О’Банън започва в италианския Снайдеро Удине, където отново е част от турнира за Купата на УЛЕБ.  В 13 срещи американецът записва по 11,5 точки, 2,8 борби, и 1,1 асистенции средно.  Завършва сезона в Елдо Наполи, а тази година играе в гръцкото първенство. През 2006 г. с екипа на Цървена звезда печели Купата на Сърбия.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи