Росен Барчовски: Класиране в четворката ще е успех


Росен Барчовски: Класиране в четворката ще е успех
Феновете на ЦСКА
20-12-2007 09:45 | gong.bg

Мъжкият отбор на ЦСКА има по-сериозни намерения за следващата календарна година. Освен в България „червените” имат амбиции да участват и в европейските клубни турнири. На специална пресконференция ръководството на ЦСКА обяви, че тимът няма проблеми в организационно и финансово отношение благодарение на новия президент Георгиос Стерянопулос.
 

„Направихме почти невъзможното за отрицателно време. Попълнихме всичките си отбори в детско-юношеската школа”, заяви старши треньорът Росен Барчовски. По повод залата на стадион „Българска армия” БК ЦСКА очаква в най-скоро време решението на ДАМС и се надява да се върнат колкото се може по-скоро там. „Готови сме да я ремонтираме, искаме да се върнем в нашия дом. Никой не ни е давал обещания, но има неофициални разговори и сигналите са положителни.”

Росен Барчовски разкри още, че клубът следи изявите на трима американски баскетболисти, които са вариант за трансфери през следващия сезон. Ако ЦСКА се представи на ниво в настоящия шампионат, догодина със сигурност ще участва в евротурнирите.
 

„Не знам какво ще се случи през тази година, но нищо чудно да стигне до медалите. За мен класиране в четворката ще е успех. През това време ще си проличи кои играчи имат стойност, това е един вид тест за тях”, каза още наставникът на „червените”.

Барчовски потвърди, че е водил разговори с един от елитните ни състезатели – Филип Виденов, който в момента е без отбор и се възстановява с индивидуален треньор в Белгия, че вратите за национала в ЦСКА са винаги отворени. Селекционерът на „червените” сподели още, че друг национал – Бойко Младенов, който се върна от Кипър също е вариант за бъдещ трансфер.  
 

Бившият национален треньор на България заяви още, че за него ще е чест, ако получи покана да работи с Пини Гершон, но смята, че е по-добре да му помагат по-млади треньори. „Аз също ще помагам винаги, когато има нужда”, твърдо заяви Росен Барчовски. На журналистически въпрос дали в такъв случай би работил за 50 цента, щом заплата на Гершон ще е 1 евро, Барчовски се пошегува, че е по-скъп национален треньор. 
 

По повод критиките към сегашното ръководство на федерацията ни по баскетбол Росен Барчовски коментира, че наистина има доста неща, които могат да се подобрят и ще заяви позицията си в Управителния съвет, а не пред медиите.

 
„Доста се развихме що се отнася до школите, опитваме се да правим каквото можем. Мъжкият отбор може много повече, възможностите на играчите са доста по-големи, до сега са разкрили само 10-20% от това, което могат. Все още сме в началото. Имаме да вършим още много сериозна работа, за да заемем по-добро място, както в българското първенство, така и в Европа. Пречи ни липсата на зала. Градът има нужда от подобно ново съоръжение. Имаме идеи. Трябва да мисли за бъдещето на децата. Можехме да направим три големи трансфера още в началото на нашата работа и щяхме да си направим добре реклама за година-две, но след това – нищо. Избрахме другия път”, добави Стерянопулос.


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи