Добро българско представяне в женската Евролига


Добро българско представяне в женската Евролига
Загуба за Гунева
20-12-2007 09:45 | Александър Сотиров

Фенербахче победи МКБ Евролизинг Шопрон със 78:61 в българското дерби от изминалия кръг на женската Евролига на ФИБА Европа. Двубоя противопостави една срещу друга сестрите Албена и Гергана Брънзови, като в крайна сметка победителка излезе по-малката – Гергана, която към фамилията си носи и добавката Ерденай.

Нейния Фенербахче не срещна кой знае каква съпротива от гостуващия унгарски тим и за 30 минути реши изхода на срещата, като в последната четвърт може да се каже, че се доиграваше.
 

Гергана завърши с 5 точки и 4 борби, за 24 минути игра, започвайки в стартовата петица за фенерите. Най-резултатна бе родената в Пловдив Неврие Йълмаз, която записа дабъл-дабъл – 21 точки и 11 борби, а американските перли на Фенербахче – Кепи Пондекстър и Тами Сътън-Браун завършиха съответно с 14 и 15 точки.
 

Албена Брънзова също бе в основната петица на своя тим, но престоя на терена 18 минути, като също завърши с 5 точки, но добави и 5 овладени борби. Най-резултатна за Шопрон бе Олександра Горбунова с 12 точки.
 

Другата наша представителка в турнира – Ева Гунева и нейния Шибеник Джоли загубиха гостуването си в Саламанка на Алкон Авенида с 10 точки разлика – 82:72. Въпреки загубата на тима си, Ева бе сред най-полезните за хърватките – нашенката завърши с 13 точки и 3 борби, а младата звезда на домакините Силвия Домингес заяви, че е впечатлена от представянето на българката и в двете срещи между двата отбора.


 

За Джоли само Тихана Юрич и Джесика Диксън вкараха повече от Гунева – съответно 20 и 21 точки.
 

За Алкон Авенида над всички бе испанската националка Ана Монтаняна, която наниза 22 точки. Исабел Санчес остана със 16, а основния гард на Авенида – Силвия Домингес, която се възстановява от фрактура на носа остана със скромните 6 точки и 2 асистенции.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи