Дунав Еконт отнесе 8 награди на церемония в Русе


Дунав Еконт отнесе 8 награди на церемония в Русе
Петева и Найденова с други от наградените
20-12-2007 17:03

Дунав Еконт бе обявен за отбор на годината в град Русе. Състезателките и треньорът на водача във временното класиране на женското ни първенство обраха и още 7 награди на церемонията, на която за първи път тази година бяха връчени накуп всички спортни награди на Русе.
 
Цели три баскетболистки от Дунав Еконт попаднаха в призовата десетка за 2007 г. в традиционната анкета на в-к Утро за определяне на спортист номер 1 на Русе. Капитанката на тима Диана Найденова заема 4-ото място в тази класация, а съвсем близо до нея са националката Светла Асенова и капитанката на девическия национален отбор Даниела Петева.
 
Треньорът на русенският отбор Стефан Стефанов бе отличен като треньор на годината в Русе в анкетата на РТВЦ Русе. За първи път треньор на отбор в колективните спортове печели това признание. Като треньор номер 1 Стефанов получи и специална статуетка "Спортен Олимп" от шефа на федерацията по борба Валентин Йорданов, който е родом от Русенско.
 
Подобна статуетка от легендарния борец спечели и целия отбор на Дунав Еконт като "Отбор на годината в Русе", в допълнение към основната награда - купа. Тя беше един от 6-те нови, учредени от Община Русе, призове - т.н. "Спортни отличия 2007". В тази категория женския отбор на Дунав Еконт надделя при гласуването на русенските спортни деятели и журналисти не над кой да е, а над собствения си девически тим. Жените получиха 13 гласа срещу девет на девойките - шампионки на България за втора поредна година. За сравнение - третият номиниран тим, футболният Дунав, получи 2 гласа.
 
8-ата награда за вечерта баскетболистките на Дунав Еконт получиха в друга категория на "Спортни отличия 2007" - най-авторитетна победа. Като такава бе отличен успехът им срещу прекия съперник за титлата Лукойл Нефтохимик с 66-61 на 25 ноември. Другите номинирани мачове в категорията бяха победата на мъжкия Дунав 2007 над ЦСКА Интерлоджик на квалификацията за А1 в Правец, както и един друг домакински успех на русенски над бургаски отбор - футболната среща Дунав-Нафтекс (1:0).
 
Отделно трета статуетка "Спортен Олимп" - за "Спортен меценат на годината в Русе" получи Николай Събев, президент на Еконт Експрес, генералния спонсор на БК Дунав.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи