Вторият отбор на Черно море влезе във втората шестица


Вторият отбор на Черно море влезе във втората шестица
Николай Колев с дабъл дабъл
20-12-2007 20:07

Вторият отбор на Черно море Еврохолд записа поредна победа в първенството на мъжката А-2. Тази вечер в столичната зала „Триадица” те надиграха Славия със 74-65 и вече са сигурни участници в така наречената втора шестица на А-1. Все още обаче не се знае по каква схема ще продължи първенството, тъй като Българската Федерация по баскетбол ще вземе решение утре на заседание на управителния съвет.
 

Гостите от Варна започнаха днешната среща много добре и още след първата десятка имаха аванс от 17 точки. На почивката разликата набъбна на 21 (28-49) и всичко в този мач изглеждаше решено.
 

Славия влезе в последната част с пасив от 19 точки и малко не им достигна да сторят невъзможното. Те намалиха на 4 точки две минути и половина преди края, имаха и нападение, но не успяха.
 

Само двама играчи на домакините завършиха с двуцифрен актив от точки – Любомир Жечев с 15 и Бойко Пангаров с 10.

За Черно море 2 Николай Колев бе най-резултаният играч в мача с 20 точки, а гардовете Васил Кьосев и Тихимир Желев добавиха по 14. Колев за пореден път показа умението си за овладяване на топката в подкошието като грабна 12 борби.
 

Участие в срещата не взе Живко Стоянов, който освен за ЦСКА се състезава и в отбора на Славия с двоен лиценз.
 

„Въпреки слабото начало имахме шанс в края, но не успяхме да направим пълен обрат,” каза наставника на Славия Даниел Димитров. „Мачът е без никакво значение, тъй като в следващия етап не се зачитат резултатите от тази фаза. Надявам се утре управителния съвет да остави първенството така, както си е по наредба. В момента деветия и десетия отбор не играят съещвествена роля в първенството. Има и други отбори от А-2, които са против промяна в момента на наредбата.”
 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ – ЧЕРНО МОРЕ 2 

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-2 МЪЖЕ 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-2 МЪЖЕ 

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-2 МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи