Джеремая Босуел ще дебютира срещу Лукойл Академик


Джеремая Босуел ще дебютира срещу Лукойл Академик
Джеремая Босуел
20-12-2007 21:36

Най-после американецът Джеремая Босуел ще дебютира за Сливен. Това ще се случи в двубоя в петък срещу най-силния отбор в България, шампиона Лукойл Академик. 25-годишният Босуел пристигна в Сливен преди два месеца, но трябваше да мине през всички процедури докато бъде най-накрая картотекиран в БФБ.
 

Босуел по подобие на другия американец в отбора Лоурънс Шарет също е участник в програмата „Атлети в действие”. През миналия сезон е бил за кратко време в холандския Омниуърлд. Преди това завършва университета на Колумбия и играе в първа дивизия на NCAA. През последната година бележи по 9.6 точки и грабва по 3.0 борби средно на среща. Процентът му на стрелба от зоната за три точки е най-добър в отбора (50 %).
 

Старши треньорът на Сливен Събин Маринов заяви пред BulgarianBasket.com, че след Нова година в отбора ще бъде картотекиран и Пеньо Нацкин, бивш играч на Шумен и Етър 2004.
 

„Джери ще дебютира утре, а веднага след Нова година и Пеньо Нацкин ще започне да играе при нас. Надявам се Управителният съвет на БФБ да промени схемата утре и останат 10 отбора в А-1. Въпреки, че играем трудно за момчетата е важно да трупат опит срещу по-добрите отбори. А пък интереса в града е много по-голям, когато срещаме по-силните отбори. Виждам как напредваме от мач на мач.” каза Маринов.
 

Утре точно в 12.00 УС на БФБ ще заседава с една единствена точка от дневния ред – колко отбора ще продължат първенството в А-1. Вариантите са два - 8 или 10.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи