БФБ запази системата при мъжете – първа осмица и втора шестица в А-1


БФБ запази системата при мъжете – първа осмица и втора шестица в А-1
21-12-2007 14:01

Управителният съвет на Българската Федерация по баскетбол взе решение първенството на страната да продължи както е предвидено по наредбата за сезон 2007/08 – първа осмица и втора шестица. 
 

По-голяма част от клубовете в А-1 повдигнаха темата за оставане на десет отбора в първата А-1 поради изключително изравнените им възможности. Тези пък от А-2 се възпротивиха, баскет шефовете в крайна сметка имаше нужда от няколко свои заседания да вземе решение. 
 

След тази фаза всички отбори заели местата от 1-8 място ще играят на принципа на размененото гостуване още веднъж един срещу друг със зачитане на резултатите до този момент.
 

Отборите, заели 9-то и 10-то място плюс заелите 1-4 места във А-2 ще сформират втора шестица в А-1. При тях не се зачитат предишните резултати и всичко тръгва от нулата.

За първият кръг на плейофите на страната ще се класират отборите, заели 1-во и 2-ро място във втората шестица и тези, заели 7-мо и 8-мо място в първата осмица. Мачовете ще са до две победи от три срещи като отборите от първата осмица ще са домакини на първите и евентуални трети срещи.
 

Мачовете във първата осмица и втората шестица на А-1 започват на 2 февруари и завършват на 16 април 2008 година. Плейофите стартират веднага след това на 19 април.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи