Лейкърс развалиха празника на Филаделфия


Лейкърс развалиха празника на Филаделфия
Коби Брайънт (Getty Images)
22-12-2007 09:17

В деня, когато феновете във Филаделфия отдадоха заслуженото на шампионския тим от 1983 начело с Др. Джей, младата надежда на ЛА Лейкърс стана център на внимание. Центърът завърши с 24 точки и 11 овладени топки за победата на ЛА Лейкърс над Сиксърс със 106-101.
 

Коби Брайънт, който преди време завърши местния Лоуър Мериън Хай преди да дойде в лигата както обикновено в мачовете с Филаделфия бе освиркан от публиката. Той се отчете само с 19 точки, но за сметка на това пък те победиха за първи път през сезона от Февруари 2000-та година. Гардът Дерик Фишър вкара 8 поредни точки за серия от 10-0 в края на третата част, която ги изведе с три точки преднина (84-81) преди началото на последната част. Той завърши с 21 точки.
 

Андре Милър вкара 21 точки за Сиксърс, а друг АндреИгуодала добави 20.

Джулиъс Ървинг и Клинт Ричардсън получиха овациите на публиката по време на почивката между двете полувремена. Отборът от сезон 1982/83 заедно с Морис Чийкс и Моузес Малоун победи Лейкърс на финала в НБА и това бе последния шампионски тим в който и да е спорт за града Филаделфия.
 

Преди мача в съблекалнята Брайънт повтаряше колко много е искал да бъде като Др. Джей като малък и винаги е мечтал да играе с екипа на Сиксърс. Сега той си доставя удоволствие като ги побеждава. Лейкърс и Сиксърс играха на финал в лигата през 2001. Филаделфия поведе с 1-0 след победа в Лос Анджелис, но последваха 4 победи на отбора, воден от Шакил О’Нийл, Коби Брайънт и Фил Джаксън, които станаха шампиони.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи