Душан Ивкович поема националния на Сърбия


Душан Ивкович поема националния на Сърбия
Душан Ивкович (B92)
22-12-2007 09:52

Председателят на баскетболната федерация на Сърбия Драган Капичич потвърди за B92, че Душан Ивкович е приел да застане начело на треньорската позиция на националния отбор на западната ни съседка. Освен функциите на старши треньор на "А" отбора, той ще отговаря и за по-младите. 
 

„За целият цикъл, който е пред нас Ивкович ще бъде шеф на цялото мъжко направление. Освен като треньор на първия тим на страната, той ще има пълен контрол над решенията и ще се грижи за всичко около следвашите ги гарнитури”, каза Капичич. „Анализирахме всички детайли и потвърдихме това, което се договорихме, за да се стартира по начертаната програма колкото се може по-скоро. Ивкович се съгласи да пеме грижа за всичките проблеми около правенето на селекцията на новия тим и всичко, което предстои през целия цикъл до олимпийските игри в Лондон през 2012 година.”
 

Ивкович е световен шампион от 1990 година и европейски шампион от 1989, 1991 и 1995 години с Югославия.

Последните 5 години Ивкович прекара в Москва като треньор на ЦСКА и след това на Динамо Москва. Наскоро той бе обявен за селекционер на гръцкия АЕК.
 

Капичич добави, че Душан Ивкович ще бъде официално провъзгласен за треньор на Сърбия на заседание на управителния съвет на баскет-федерацията на 27 декември.
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи