Дунав Еконт с рутинна победа над Рилски Спортист


Дунав Еконт с рутинна победа над Рилски Спортист
Дунав Еконт с поредна победа
22-12-2007 22:15

Дунав Еконт ще изкара и празниците като единствения непобеден отбор до момента в женското първенство. Това е факт след лесната домакинска победа днес над Рилски спортист с 97-67 в мач, игран пред нетипично малко публика заради ранния час в съботния следобед.
 
На момичетата на Стефан Стефанов все пак по традиция им отне няколко минути да "навлязат" в мача и да се разиграят. Така отначало те не можеха да дръпнат с повече от 2-3 точки разлика. До края на първата четвърт обаче те затегнаха защитата и логично след тези десет минути поведоха с 29-22.
 
Намиращата се в отлична форма Анна Римпова за пореден мач играеше много силно. В началото на втората четвърт тя и съотборбичките й още повече вдигнаха темпото и нанизаха 9 безответни точки за 38-22. Тимът от Самоков върна два коша, за да намали разликата до 12 точки. Интригата обаче бе окончателно убита с нови 8 поредни точки на русенки за 46-26, сред които 2 поредни тройки на Диана Найденова. През това първо полувреме капитанката на Дунав Еконт записа общо 11 точки, а Римпова и Светла Асенова се отчетоха съответно с 12 и 10. Още преди края на полувремето на трите им бе дадена почивка, след като мачът вече бе решен, и до края Стефан Стефанов въртеше състава, за да даде шанс и на резервите и на по-младите в отбора. Същото обаче още през тази втора четвърт направи и Иван Лепичев - той замени опитната Агнеса Дойчинова с младата Стефка Митева, а в игра се появи и другa надежда за бъдещето - Доли Цанкова. Така разликата в полза на дунавки се запази и дори се увеличи с още 1 точка до почивката - 55-34.
 
През второто полувреме мачът вече се доиграваше. Ротациите на треньора на домакините дадоха възможност игрови минути и доста точки за Дунав Еконт да запишат и младите Анета Митева, Виктория Мирчева, Александра Кънчева и Христина Герджикова, както и ползващата се със статут на резерва черногорка Марияна Ивович. През последната четвърт в игра влезе дори 16-годишната Мирена Денчева, но за разлика от другите нямаше късмет да се разпише.
 
Иван Лепичев имаше доброто желание да постигне същия ефект при вече ясен краен победител в мача, но за съжаление не разползгаше с достатъчно дълга скамейка. Ротацията на състава стана още по-трудна за опитния специалист, когато играта напусна за пет фаула Ралица Василева. Така, макар и в тренировъчен стил, отборът на Дунав Еконт успя дори постепенно да увеличи аванса си през второто полувреме. Той стигна до над 30 точки, а при последната сирена се закова точно на 30 - 97-67.
 
За победителките с двуцифрен точков актив завършиха 6 състезателки, сред които най-много имаше крилото Роксана Йорданова - 14. Най-резултатна в мача пък бе талантът от Рилски спортист Христина Иванова със 17.
 
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ ЕКОНТ - РИЛСКИ СПОРТИСТ
 
ВРЕМЕНННО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ЖЕНИ)
 
ТОП 10 НА 11-И КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ ЕКОНТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи