Дуейн Уейд носи победата на Маями


Дуейн Уейд носи победата на Маями
Дуен Уейд вкарва последния кош (Getty Images)
23-12-2007 07:44

Кош със сирената на Дуейн Уейд късно снощи осигури победата на Маями Хийт със 104-102 над тима на Юта Джаз. Горещите от Маями пропиляха 16 точкова преднина през второто полувреме и дори изоставаха в резултата в последната минута. Тогава Уейд изтреля топката, която отскочи от ринга, но в крайна сметка попадна в коша и донесе победата на домакините.

"Същото място , същия изтрел" коментира гарда на Маями, спомняйки си когато преди три години на 19 ноември 2004 отново реши мача на своя тим имено срещу Юта.

Уейд завърши с 20 точки ,а ветерана Шакил О'Нийл записа 17 точки и 10 борби. Декуин Кук (15 точки) реализира тройка в последните секунди на двубоя извеждайки Маями напред в резултата, но Карлос Бузер изравни за Юта, след което дойде времето на Дуен Уейд и неговата решаваща стрелба.

За джазмените с 22 точки се отличи гарда на тима Дерон Уилямс докато руската звезда на гостите Андрей Кириленко финишира срещата с 21. По-важно за играта на тима от Юта се оказа слабото присъствие на Карлос Бузер, който пропусна първите си десет изтрела в двубоя и се отчете с незавидните за него 10 точки. Джаз преключиха своето турне на изток с една победа от четери двубия и всъщност загубиха осем от последните девет срещи извън дома.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи