Много добър Деян Иванов, Сплит губи в Белград


Много добър Деян Иванов, Сплит губи в Белград
Деян Иванов
23-12-2007 10:20

Баскетболистите на КК Сплит загубиха в 15-тия кръг на Адриатическата лига като гости на ФМП с 92-95. Но въпреки загубата, тимът на Деян Иванов измъчи до последно отбора, нанесал единствено поражение на лидера в таблицата – Партизан Белград.

Голям проблем за КК Сплит бе Зоран Ерцег, който до почивката вкара 17 точки. След добри изяви на Дамян Рудеж и Деян Иванов на няколко пъти гостите намаляха резултата до две точки, но въпреки това на почивката домакините имаха преднина от 54-45.
 В края на третата част чрез две тройки на американеца Марлон Гарнет гостите от Сплит поведоха (64-66). Все пак ФМП използва домакинското си предимство и с добър процент на стрелба, отбелязоха 25 точки в последната десятка и не оставиха шанс за гостите.

Деян Иванов игра изключително силно, вкара 16 точки и грабна 6 отскочили топки за 33 минути игра. Най-резултатен за тях бе Гарнет с 29 точки.

Сръбският национал Драган Лабович бе най-резултатен за ФМП с 23 точки.
 Евентуална победа щеше да изравни по брой победи Сплит (6-9) с ФМП (8-7), но сега вече те изостават на две победи. Хърватите са на 10-то място. Следващата среща те играят на 5-ти януари у дома срещу Геоплин Слован.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи