Лейкърс бие Финикс на Коледа


Лейкърс бие Финикс на Коледа
Коби Брайънт (Getty Images)
26-12-2007 12:02

За девета поредна година Лейкърс играха баскетбол в НБА на Коледа. Коби Брайънт вкара 26 от общо 38 през второто полувреме, а  Андрю Байнъм отбеляза рекордните за кариерата си 28 точки за победата на „езерняците” над Финикс Сънс със 122-115.
 

Брайънт, който се оплакваше, че няма талантливи играчи около него, напоследък получава достатъчно помощ от съиграчите си. Това особено важи за 20-годишния Байнъм, който надигра звездата на Финикс Амари Студомайър.
 

„Фокусиран съм върху само едно и то е спечелване на титлата,” каза Брайънт. След тази победа те са само на победа от водача в дивизията Финикс, а актива им е 18 победи и 10 загуби. „Ставаме по-добри с всеки изминал ден. Когато побеждаваш отбори като Финикс трябва да си наистина добър.”
 

Брайънт, който само преди дни стана най-младия играч достигнал границата от 20 000 точки вече задмина Том Чембърс на 20-то място в цялата история на лигата.
 

Стив Неш вкара 24 точки и подаде 14 завършващи подавания за Сънс. Попитан за разликата между тазгодишния и миналогодишния Лейкърс треньора на Финикс Майк Д’Антони каза:
„Байнъм и Дерик Фишър. Те имат сега двама по-добри, играчи, Те са разликата.”

Този сезон е трети за Байнъм, който обаче показва голям напредък в сравнение с преди. Освен 28 точки той добави 12 борби и дори 4 асистенции.
 

Сънс елиминираха Лейкърс в плейофите през последните две години. Те обаче загубиха за пети път от последните 8 мача.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи