Цибона назначи Иван Сунара за треньор


Цибона назначи Иван Сунара за треньор
Иван Сунара (kosarka.hr)
26-12-2007 12:12

Цибона Загреб не загуби много време и набързо намери заместник на уволнения Йосип Вранкович. Хърватският клуб назначи за треньор на тима бившия играч и помощник треньор Иван Сунара.


48-годишният Сунара игра пет сезона с екипа на загребския тим в края на 80-те и началото на 90-те години. Своята треньорска кариера той започна през 1997 година в Марибор, а освен това е водил Кърка Ново место, Зриневац, Геоплин Слован, Широки брег, КК Загреб и Дойче Банк Скайлайнърс. Това обаче ще бъде първият тим, който Сунара ще води в Евролигата. 
 
„Ще направим анализа на това, което е направено до този момент,” каза Сунара на представянето си. „За да постигнем добри резултати трябва да играем добре в защита. Ще се опитаме да играем по-агресивен баскетбол и да накараме играчите да бъдат по-отговорни. Не искам никой да се отличава индивдуално, сигурен съм, че всеки може повече.” 
 

По време на баскетболната си кариера, Сунарa също игра за националния на Югославия и има бронзов медал от Олимпиадата през 1984 година в Лос Анджелис.
 

Цибона е на 6-то място в група В на Евролигата и все още има шансове да се класира за Топ 16.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи