Бенетон Тревизо пусна своя звезда в Сан Антонио


Бенетон Тревизо пусна своя звезда в Сан Антонио
Дермар Джонсън премина в Сан Антонио
30-12-2007 16:50

Играч на Бенетон Тревизо подписа с шампиона в НБА Сан Антонио Спърс. Гардът Дермар Джонсън се връща в лигата отвъд океана след като не можа да се приспособи към стила на игра в Европа. За да освободят място за Джонсън Сан Антонио трябваше да се лишат от услугите на Маркъс Уилямс.
 

В началото на сезона съперникът на Лукойл Академик в Купата на УЛЕБ подписа двегодишен договор с Джонсън. Той обаче изигра само 6 мача в първенството на Италия в които вкарваше по 8.7 точки. Той обаче не участва в нито един мач за УЛЕБ Къп.

Джонсън е роден на 5 май 1980 в столицата Вашингтон. След един сезон в NCAA той е избран под номер 6 в драфта от Атланта Хоукс. Играл е 7 сезона в НБА като за кратко кариерата му бе прекъсната след сериозна контузия получена по време на катастрофа с автомобил. Година и половина по-късно играе за Ню Йорк Никс във 21 мача за отбора и вкарва по 5.4 точки на среща. Следващото лято подписва с Денвър Нъгетс, където остава три сезона. Общо в своята НБА кариера има 339 мача със средно 6 точки на мач.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи