Гиричек трансфериран в Сиксърс за Корвър


Гиричек трансфериран в Сиксърс за Корвър
Гордан Гиричек (AP photo)
30-12-2007 17:33

Проблемите за Гордан Гиричек в Юта приключиха. Той бе заменен заедно с избор в първия кръг на следващия драфт за един от най-добрите играчи на Филаделфия 76-ърс Кайл Корвър.
 

Гиричек и старши треньора ан Юта Джери Слоан си размениха реплики по време на тайм аут на мача на 19 декември в Шарлът. Хърватинът веднага бе изпратен под душа, след това наказан за 3 мача от ръководството на Джаз и в крайна сметка бе заменен за Корвър.
 

Сиксърс обаче го привлякоха най-вече за да освободят повече място до достигане на тавана на заплати. На Гиричек това е последната година от контракта, който е на стойност 4 милиона долара. Корвър обаче има да получава 15 милиона долара в оставащите 3 години от договора си. Така Сиксърс ще имат повече възможности на пазара през следващото лято за привличане на добър свободен агент.
 

Гиричек вкарваше по 4.3 точки за 22 мача с екипа на Юта. Това обаче е много по-слабо от 9.8 точки, които той вкарва досега за 6 години в НБА. Корвър има 4 сезона зад гърба си с Филаделфия, правейки по 10.5 точки.
 

Президентът на Сиксърс Ед Стефански също каза, че е възможно да се стигне до нови трансфери с негови играчи преди 21 февруари, когато се затваря пазара. Най-много са запитванията за Андре Милър, който прави фантастичен сезон с 16.1 точки и 6.2 асистенции.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи