Бостън Селтикс би за втори път Лейкърс


Бостън Селтикс би за втори път Лейкърс
Коби със стария модел шорти (Getty Images)
31-12-2007 11:11

Бостън Селтикс спечели и последната си среща за годината след като надигра лесно ЛА Лейкърс в Калифорния със 110-91. Триото Пол Пиърс, Кевин Гарнет и Рей Алън бе неудържимо, а освен тях на мястото на контузения Ражон Рондо добре се включи Тони Алън.
 

Пред почти 19 000 зрители в препълнената си зала Лейкърс се появиха през първото полувреме със стария модел гащета, значително по-къси и стегнати в сравнение със сегашните. Това бе в чест на легендата Джери Уест, който бе провъзгласен за капитан в цялата история на тима от Лос Анджелис.
 

Късите шорти даде повод на треньора на гостите Док Ривърс да се помайтапи с Коби.

„Казах му, че едно нещо е сигурно сега, по наше време ние имахме по-добри тела като гледам колко зле изглеждат те със стария модел гащета в момента.”
 

На почивката Бостън водеше с 53-45. През второто полувреме „езерняците” смениха гащетата, но вече бе късно за промяна. Селтикс играха още по-силно и победителя в срещата нито за миг не бе под въпрос. Ключов се оказа момента в края на третата четвърт, когато Лейкърс намалиха на само 6 точки (66-72). Последва мини-шоу на Пиърс, който вкара 10 поредни точки и направи разликата 66-82 в края на третата част. 
 

„Те са отбор на друго ниво. На такова ниво, което ние се стремим да стигнем. За нас е голямо предизвикателство и възниква въпроса – дали искаме да си останем в средата или ще се качим нагоре,” каза звездата на домакините Коби Брайънт.
 

Той вкара 22 точки, но стрелбата никак не му вървеше (6 от 25). Ламар Одъм пък завърши с дабъл дабъл – 14 точки и 10 борби. Те обаче останаха в сянката на голямото трио на гостите от Бостън.
 

Пиърс вкара 33, Гарнет завърши с 22 точки, 12 борби и 6 асистенции и Рей Алън добави 19 точки. Другият Алън се отчете с 16 точки.
 

След тази победа Бостън Селтикс вече имат 26 победи и само 3 загуби. Те завършиха западното си турне от 4 мача без да загубят нито един от тях.


Лейкърс загуби за първи път след 4 последователни победи. Въпреки това отборът им се намира в добра форма с 10 победи от последните 13 мача. Треньорът на тима Фил Джаксън се нуждае от една победа да мине над легендарния наставник на Селтикс Ред Ауербах. И двамата в момента са на седмо място като имат по 938 победи в цялата история на лигата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи